Hilversumse
Schoolvereniging
Frans Halslaan 70
1213 BM Hilversum

telefoon: 035-6245076
info@hsv1909.nl
ICT

ICT in de school

Leerlingen op de HSV bereiden zich voor op de maatschappij van morgen. Ons onderwijs is er dan ook op gericht om de wereld vanuit een veilige basis te laten begrijpen. We koesteren onze leerlingen.

ICT neemt in ons onderwijs een steeds belangrijkere plaats in. Een groot deel van ons leven speelt zich digitaal en online af en dat geldt voor de komende generaties nog sterker. Kinderen moeten leren hoe ze computers en internet het best kunnen gebruiken en hoe ze informatie opzoeken en beoordelen. Anders dan vaak gedacht kunnen kinderen dat niet, ook al zijn ze vanaf hun geboorte vertrouwd met ICT middelen. Op de HSV wordt daarom gericht een ICT leerlijn ingericht.

Daarnaast is ICT een middel om onze lessen mede vorm te geven. De leraren gebruiken ICT in hun lessen en borgen, dat de leerlingen flexibel aan de slag (kunnen) gaan met de diverse ICT middelen, de ICT-programma’s en de bijbehorende software.

Op de school werken we met systeembeheerder Cloudwise. Zij werken nauw samen met Google. Om flexibel in school te kunnen werken binnen deze infrastructuur kiezen we voor Chromebooks.

Cloudwise heeft speciaal voor het onderwijs het COOL-portaal ontwikkeld, dat de leerlingen en leerkrachten een goed beveiligde toegang biedt tot de educatieve software van de methoden waar wij als school voor gekozen hebben. Daarnaast kunnen leerkrachten, leerlingen en alle betrokkenen binnen de organisatie, in de online software- en dataomgeving van Google for Education documenten opslaan, bewerken, delen en presenteren. Het is allemaal web-based, dus niet alleen op school, maar alles is overal via elke pc, telefoon of tablet met een internetverbinding te benaderen.

Op school is een goed WIFI netwerk aangelegd. Elk klaslokaal beschikt over een digibord en de leerlingen maken gebruik van chromebooks. Vanuit elk klaslokaal kan eenvoudig met de chromebooks met het draadloze WIFI-netwerk een verbinding worden gemaakt. Daarnaast is er een mediaplein ingericht, waar ook een volledige groep kan werken en gebruik kan maken van educatieve software. In de gymzaal maken de vakdocent gym en de leerlingen gebruik van iPad devices. De verbinding met internet loopt via een glasvezelverbinding. Samen met het krachtige WIFI-netwerk zorgt dit er voor, dat in het hele gebouw de internetverbinding stabiel en betrouwbaar is.

Programmeren

Via deze link kunt u zien waarom wij het belangrijk vinden dat kinderen leren programmeren en wat wij dan aanbieden.